Jak sprawdzić hasło Windows

Encyklopedia dla hakerów, crackerów, hobbistów bezpieczeństwa. Czytaj bądź pisz jak Ci się nudzi :)!
Regulamin forum
-Jeżeli chcesz coś wkleić pamiętaj o poszanowaniu autora treści. Wskazane jest podanie źródła informacji.
-Zawsze cytaty oznaczaj tagiem [quote].
wybitny
Posty: 3
Rejestracja: 16 lis 2016, 16:19

Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: wybitny » 16 lis 2016, 16:30

Mam problem z komputerem dostałem komputer od gminy i jestem na nim bardzo ograniczony gdy chcę coś zainstalować lub wpisać niektóre komendy w cmd to komputer prosi mnie o wpisanie hasła administratora.
Chciał bym to hasło obejść czy poznać jego treść Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
F3nix
Posty: 328
Rejestracja: 28 kwie 2015, 20:51

Re: jak sprawdzić hasło

Post autor: F3nix » 17 lis 2016, 01:51

Masz założone hasło administratora i używasz tzn. konta z ograniczonymi uprawnieniami. Najlepszym rozwiązaniem jeśli znasz hasło, jest stworzenie nowego użytkowania komputera w Panelu Sterowania Microsoft Windows z uprawnieniami administrator. Hasło można próbować (nie gwarantuje ophcrack 100% skuteczności) za pomocą metody opisanej tutaj:
https://haker.edu.pl/2016/05/27/haslo-z ... 7-8-10-xp/

Na naszym kanale YouTube są dostępne również dwa filmy na ten temat które dotyczą właśnie systemu ophcrack i drugi film który pokazuje, że w niektórych przypadkach jest możliwe usunięcia hasła bez jego poznawania.

Awatar użytkownika
MrBAD0094
Posty: 62
Rejestracja: 11 lis 2016, 19:58

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: MrBAD0094 » 17 lis 2016, 11:28

Najprostsza metoda usunięcia hasła to jego - usunięcie;) ale jest taka możliwość tylko w trybie awaryjnym.
Są również płytki ratunkowe przeznaczone do kasowania haseł.
Zainteresowany Informatyką śledczą i bezpieczeństwem sieci teleinformatycznych oraz informatycznych.

Remember, remember the fifth of November
The Gunpowder Treason and Plot
I see of no reason,
Why Gunpowder Treason
Should ever be forgot...

wybitny
Posty: 3
Rejestracja: 16 lis 2016, 16:19

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: wybitny » 17 lis 2016, 14:24

Niestety żeby stworzyć nowe konto także potrzebuje hasła może jest jakaś komenda w cmd lub plik z hasłem

Awatar użytkownika
F3nix
Posty: 328
Rejestracja: 28 kwie 2015, 20:51

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: F3nix » 17 lis 2016, 17:02

Przecież dostałeś link do poradnika całego i podpowiedź gdzie drugi poradnik się znajduje.

Awatar użytkownika
MrBAD0094
Posty: 62
Rejestracja: 11 lis 2016, 19:58

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: MrBAD0094 » 17 lis 2016, 18:05

F3nix - sprawdza się przysłowie ~Paulo Coelho.

Kolega powyżej może pobierze nie cryptowanego RAT'a i ktoś zrobi to za niego :D
Zainteresowany Informatyką śledczą i bezpieczeństwem sieci teleinformatycznych oraz informatycznych.

Remember, remember the fifth of November
The Gunpowder Treason and Plot
I see of no reason,
Why Gunpowder Treason
Should ever be forgot...

wybitny
Posty: 3
Rejestracja: 16 lis 2016, 16:19

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: wybitny » 17 lis 2016, 19:25

nie pobiorę żadnej aplikacji bo gdy chcę uruchomić cokolwiek to komputer prosi mnie o hasło jak niby mam zainstalować Alcohol 120% lub inne aplikacje do nagrywania obrazu nie zainstaluje ophcrack'a

Awatar użytkownika
F3nix
Posty: 328
Rejestracja: 28 kwie 2015, 20:51

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: F3nix » 18 lis 2016, 06:45

Dlatego trzeba mieć dostęp do innego komputera i nie jest to nic zaskakującego. Znajomych nie masz? Przecież praktycznie każda biblioteka, a nawet urzędy miasta dają dostęp do komputera.

Sowiecki1939
Posty: 2
Rejestracja: 04 sty 2017, 02:52

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: Sowiecki1939 » 04 sty 2017, 02:57

O ile dobrze pamiętam to możesz w cmd dodać swoje konto do grupy lokalnej o nazwie administratorzy. Jak masz oddalonego cmd to wpisz. Net localgroup administrators (nazwa swojego konta) add//

Awatar użytkownika
steo
Posty: 173
Rejestracja: 30 kwie 2015, 15:05
Lokalizacja: Universe

Re: Jak sprawdzić hasło Windows

Post autor: steo » 11 mar 2017, 21:37

Odpal sobie jakiegoś linuksa z płytki i podmień w plikach windy lupę na cmd. Potrafisz myśleć na tyle, aby wygooglować jak to zrobić, prawda?
Obrazek
Obrazek
Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość