Łamacz haseł dla routerów UPC

Zbiór ciekawych kodów źródłowych, skryptów i gotowców.
Regulamin forum
-Staraj się poprzedzać nazwę tematu prefiksem z nazwą języka programowania np. [Python] nazwa tematu.
-Wklejaj źródła w znaczniku

Kod: Zaznacz cały

[/b].
-Staraj się w skrócie opisać do czego dane źródło służy.
[b]-Zawsze podaj stronę domową autora (jeśli znasz te informacje)[/b]. Szanujemy cudzą prace!
Kenjin
Ekipa HEP
Posty: 122
Rejestracja: 04 sty 2016, 22:10

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: Kenjin » 22 sty 2016, 17:10

PIN = domyslne haslo routera

Awatar użytkownika
steo
Posty: 173
Rejestracja: 30 kwie 2015, 15:05
Lokalizacja: Universe

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: steo » 23 sty 2016, 20:42

Po co mi taki pin? = Po co mi hasło takiego routera, z którego nie mogę skorzystać?
Ale i tak! Nie ma to jak klasycznie wpiąć się w kable. :lol:
Obrazek
Obrazek
Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo

Kenjin
Ekipa HEP
Posty: 122
Rejestracja: 04 sty 2016, 22:10

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: Kenjin » 24 sty 2016, 09:22

A po co ten temat zalozyles w takim razie, skoro nie wiesz po co ci pin do routerow wifi?

Co ci da wpiecie sie w kable?

Awatar użytkownika
steo
Posty: 173
Rejestracja: 30 kwie 2015, 15:05
Lokalizacja: Universe

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: steo » 24 sty 2016, 13:02

Uwielbiam buldópienie w komentarzach, więc kontynuujmy. :mrgreen:
Przecież logiczne, że po kablu jest zabawa! 8-)
Sprawdzaj czy działają hasełka tam, gdzie masz dostęp. Albo ktoś jest mądry i zmienł hasełko z naklejki na inne, a nazwę zostawił. :geek:
Obrazek
Obrazek
Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo

Kenjin
Ekipa HEP
Posty: 122
Rejestracja: 04 sty 2016, 22:10

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: Kenjin » 24 sty 2016, 19:11

Dalej nie rozumiem co ci da wpiecie sie w kable? Jestes w stanie przechwycic sygnaly elektryczne i je odkodowac?

Kenjin
Ekipa HEP
Posty: 122
Rejestracja: 04 sty 2016, 22:10

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: Kenjin » 24 sty 2016, 20:03

I zeby nie bylo teorytycznie jest to mozliwe, ale ciekaw jestem jak byś tego dokonał ? Podłączył miedzy węzłami swój switch i przechwytywał pakiety?

Awatar użytkownika
steo
Posty: 173
Rejestracja: 30 kwie 2015, 15:05
Lokalizacja: Universe

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: steo » 24 sty 2016, 22:23

Nie, nie. Niektórzy mają modemy na dachu, a router w skrzyneczce (nie widzę w tym logiki), a te skrzyneczki są otwarte. Albo budy z tepsy. :D
Obrazek
Obrazek
Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo

Awatar użytkownika
F3nix
Posty: 328
Rejestracja: 28 kwie 2015, 20:51

Re: Łamacz haseł dla routerów UPC

Post autor: F3nix » 25 sty 2016, 14:34

No wpięcie się w kable to jak podpięcie się do bezprzewodowego Access Pointa. Trzeba pamiętać że jak stanie się na drodze pakietów w dowolnym miejscu (nie musi być to LAN) to sniffing i tak jest możliwy jeśli nie zastosowano kryptograficznych rozwiązań. Z tego też względu w niezabezpieczonych sieciach otwartych warto korzystać z połączenia VPN jeśli takowe się ma.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość