Crackowanie programu

Wszystkie inne tematy dotyczące programowania w C++, Visual Basic, Javie, .NET i innych nie wymienionych językach programowania.
venoman12
Posty: 1
Rejestracja: 02 paź 2019, 09:17

Crackowanie programu

Post autor: venoman12 » 02 paź 2019, 09:20

Witam, chcial bym sie dowiedziec czy da rade zrobic cracka na programie ktory ma wersje 30 dni ktory zczytuje hardware kompa i loguje sie poprzez nadanie licencji 30-to dniowej

Awatar użytkownika
Agafraz
Posty: 4
Rejestracja: 23 gru 2019, 03:39
Kontaktowanie:

Re: Crackowanie programu

Post autor: Agafraz » 23 gru 2019, 03:48

Tak, jednak wymaga to bardzo dużej wiedzy z zakresu dziedziny nazywanej reverse engineering. Nie ma złotej rady na napisanie cracka. Tak naprawdę trzeba zbadać działanie aplikacji wręcz na poziomie kodu maszynowego i stworzyć odpowiednie skoki (JMP) do miejsc poza weryfikacją triala. Osobiście tym ja się nie specjalizuje. Pisanie cracka wbrew pozorom to dla nowicjusza bardzo złożona sprawa.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości