THC-Hydra i użycie HTTP POST
-
ChybaHacker
THC-Hydra i użycie HTTP POST
Witam, mam takie pytanie czy jest możliwość użycia thc hydra na facebooku znając email ? próbowałem szukać robić coś w tym kierunku ale zero efektów.
Re: THCHydra
Zapewne THC-Hydra pozwala na operacje próby łamania po protokole HTTP metodą POST formularzy. Żeby odpowiednio ustawić nazwy pola formularza (login i hasło) trzeba najpierw zaznajomić się z działaniem formularzy HTML i PHP (podstawy). Co do samego łamania poniżej odsyłam do przykładu. Spójrz na sekcje:
http://insidetrust.blogspot.com/2011/08 ... k-web.htmlWeb-based login forms prerequisites
-
sebosamuraj
Re: THC-Hydra i użycie HTTP POST
Witam. Czy moze mi ktoś powiedziec dlaczego hydra znajduje hasło do rożnych routerów?, a na moj cisco nie da sie?
Zależy od metody logowania do routera. Czy jest to typowe HTTP POST logowanie, czy może autoryzacja basic auth. Cisco to raczej klasa sama w sobie więc może ma router jakaś ochrona przed brute-force. Jednak warto spojrzeć na liczbę protokołów z oficjalnej strony Hydry (wersja 8.1).
THC-Hydra obsługuje również protokoły specyficzne dla Cisco. Spróbuj przebudować polecenie na te protokoły Ciscowe.Asterisk, AFP, Cisco AAA, Cisco auth, Cisco enable, CVS, Firebird, FTP, HTTP-FORM-GET, HTTP-FORM-POST,
HTTP-GET, HTTP-HEAD, HTTP-PROXY, HTTPS-FORM-GET, HTTPS-FORM-POST, HTTPS-GET, HTTPS-HEAD,
HTTP-Proxy, ICQ, IMAP, IRC, LDAP, MS-SQL, MYSQL, NCP, NNTP, Oracle Listener, Oracle SID, Oracle,
PC-Anywhere, PCNFS, POP3, POSTGRES, RDP, Rexec, Rlogin, Rsh, S7-300, SAP/R3, SIP, SMB, SMTP, SMTP Enum,
SNMP, SOCKS5, SSH (v1 and v2), Subversion, Teamspeak (TS2), Telnet, VMware-Auth, VNC and XMPP.
steo potwierdza, ssteo uczył na tych sprzętach. Porządny cisco , porządne zabezpiecznie. steo nieskromnie przyzna, że steo się udało.

Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo
OFFTOPIC: I tak wiemy że Andy Serkis odtwórca golluma to ty... https://www.youtube.com/watch?v=mbW-Zv_kR5Q
A kysz, a kysz (patrz sygnaturka). 

Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo
Poradnik na temat metody POST i formularzy: dictionary attack HTTP.