Maskowanie, zmiana UserAgenta, proszę o pomoc !
Re: Maskowanie, zmiana UserAgenta, proszę o pomoc !
VPN to usługa nie program. Niektóre aplikacje takie jak Avast udostępniają też taką opcje konfigurowalną jednym kliknięciem. Działa to jak to sam określiłeś "na cały komputer". VPN można ustawić w Windows w panelu sterowania posiadając dane VPN login i hasło. Jest to wirtualna sieć prywatna więc najpierw Twój komputer łączy się z tym VPN a dopiero później z Internetem. Cały ruch płynie przez VPN najczęściej w sposób szyfrowany.
Okej rozumiem, ale jak z tym zmiennym IP ?
Po połaczeniu z VPN wiadomo że IP się zmieni, ale jest stałe tak ?
Żeby IP się zmieniło trzeba zrobić reconnect ? Czy trzeba łączyć się z innym VPN ?
Bo tak jak pisałem pobrałem sobie Avast Secure Line, jest to sama usługa VPN i są tylko 2 IP z polski.
Dokładnie takie:
178.255.42.252
5.133.8.123
Robiąc reconnecty nie ważne ile razy się rozłączę i połączę, zawsze jest jedno z dwóch w/w IP.
W tej sieci VPN, pewnie jest ograniczona ilość IP i można trafić na jedno z X ?
Usługę można wykupić online ? Jeżli tak, to polecasz jakieś strony / serwisy ?
Po połaczeniu z VPN wiadomo że IP się zmieni, ale jest stałe tak ?
Żeby IP się zmieniło trzeba zrobić reconnect ? Czy trzeba łączyć się z innym VPN ?
Bo tak jak pisałem pobrałem sobie Avast Secure Line, jest to sama usługa VPN i są tylko 2 IP z polski.
Dokładnie takie:
178.255.42.252
5.133.8.123
Robiąc reconnecty nie ważne ile razy się rozłączę i połączę, zawsze jest jedno z dwóch w/w IP.
W tej sieci VPN, pewnie jest ograniczona ilość IP i można trafić na jedno z X ?
Usługę można wykupić online ? Jeżli tak, to polecasz jakieś strony / serwisy ?
To już zależy jakie ten komputer będący pośrednikiem (VPN) ma IP i jest to pytanie raczej do pomocy technicznej danej usługi. Ty w domu też możesz mieć zmienne IP tak jak miało to miejsce w neostradzie. Osobiście nic nie polecę konkretnego bo jedyne VPN z którego korzystam to firmowe, więc może ktoś inny.
Mam pytanko, można jakoś skonfigurować Whonixa żeby przydzielało tylko POLSKI IP ?
Albo ten TOR z przeglądarki ?
Albo ten TOR z przeglądarki ?