Z tego co pamiętam w przeglądarce jest to identyfikator klienta / user agent, to można zmienić, można podawać się za inne przeglądarki i też można ustawić że się logujesz z całkiem innym id user agent.
Ale chciałbym zmienić również swoje ID komputera, logując się na stronę, chciałbym żeby strona mnie widziała że loguję się tak jakby z innego urządzenia / komputera.
Nie wiem czy wgl da rade to zmienić, bo nie wiem z czego te ID jest zbudowane, może z systemu + podzespołów i nawet format no inny system nie zmieni ID komputera.
IP - daje przez maske tak ?Strona wie o Twoim PC tyle ile jej wyślesz:
IP
ciasteczka
UserAgent na którego składa sie:
dane przeglądarki i jej rozszerzeń
wersja systemu operacyjnego.
Zmienisz to to serwer Cie nie rozpozna.
Ciasteczka (cookie) - wystarczy że usunę całą historię.
UserAgent (dane przegladarki i rozszerzenia) - Wystarczy dodatek do którejś przeglądarki ? A co do rozszerzeń dodawanie/usuwanie pomoże ?
Wersja systemu operacyjnego - z tym jak. Zmieniać klucze aktywacyjne, bo raczej zmiana całego systemu nie wchodzi w grę/ chyba ze zle rozumuję.
To wszystko powinno pomóc ?
A teraz drugie pytanie, chciałbym sobie założyć stronę / serwer i faktycznie sprawdzić czy po zmianie tych rzeczy, wchodząc na strone, strona bedzie mnie widziała jako kompletnie inną osobę.
Jest jakiś skrypt który to pokazuje ? Czy jakiś kod który muszę wgrać na serwer aby mieć możliwość sprawdzenia kto wchodził na stronę ?