Jak zostać hakerem?

Pytania dla zielonych dotyczące bezpieczeństwa.
TED

Jak zostać hakerem?

Post autor: TED »

Witam

Jestem żółtodzióbem, posiadam laptopa z windows 8 (roczny) chcialbym sie dowiedziec czy jestem w stanie na nim przeprowadzic jakis atak (lamanie hasel wifi,atak na konta poczty/fb,ddos,kaylogger)

Od czego zacząć i czy to prawda, że chcąc zostać crackerem lub hakerem trzeba znać c++ i inne języki?
Awatar użytkownika
F3nix

Re: Win a atak

Post autor: F3nix »

Czytałeś naszego bloga od deski do deski? Jak najbardziej możesz się pobawić w testy penetracyjne. Ściągnij VirtualBox zainstaluj w nim wirtualny system Kali Linux i czytaj tutoriale. Programowanie jest dosyć ważnym aspektem sztuki jaką jest hakerstwo. Polecam jednak zastanowić się co rozumiesz pod tym pojęciem: http://haker.edu.pl/2016/03/14/jak-zostac-hakerem/
TED

Lektura zrobiona, jeśli uda się na tym carze zainstalować kaliego to działam i uczę się Pythona :) moje marzenie zostania nawet w małym stopniu hakerem jest od 14 lat aktualne...niebywale
Awatar użytkownika
F3nix

Czyli od urodzenia...? trolololo hehe :twisted:
TED

Hahah :D proszę się nie śmiać 20 w lutym :mrgreen:

Swoją drogą, strasznie muli mi opera a na innych stronach wyskakują reklamy i klikam np w Google by coś napisać i włącza mi się 10 innych stron. Jest sposób żeby to usunąć i zabezpieczyć się przed tym
Awatar użytkownika
F3nix

Zobacz nasz wpis na blogu wyskakujące reklamy opera. Masz program złośliwy lub wtyczkę do przeglądarki internetowej który wyświetla adware.
Awatar użytkownika
steo

Post autor: steo »

Oł maj fakin godnes. Wracam na tora. :D
Obrazek
Obrazek
Jak to się mówi... Z debilami nie dyskutuję. Ale trzeba z kimś rozmawiać? ~steo
TED

Jeszcze będę hakerem :ugeek:

Dobra bo się śmiesznie zrobiło haha :D dzięki za pomoc z ta opera, działa lux :) jutro próbuje kaliego wpakować, zdam relacje co i jak:)
Kenjin
Ekipa HEP

Post autor: Kenjin »

Drogi TEDzie,

Sam byłem kiedyś taki jak ty. Jeszcze przed studiami też marzyłem o zostaniu hakerem. Zacząłem zgłebiać wszystko co związane z hakingiem, sciągać masowo programy itd. I TU BYŁ MÓJ BŁĄD :).

Nie zaczynaj od nauki 'hakowania' czy pentestowania zacznij od zwyczajnej nauki programowania i nauki sieci. Dowiedz się co to jest router, czym są warstwy sieci jakie są protokoły internetowe itd. Dopiero potem bierz się za hakowanie a nawet nie musisz się brać bo samo przyjdzie. Dla mnie hakowanie to jest bardziej filozofia życia niżeli jakaś umiejętność. Umiejętności hakerskie to nic innego jak dogłębna znajomość programowania i sieci.
Awatar użytkownika
F3nix

Osobiście co do filozofii to również podobnie czuje. W wielu sytuacjach kieruje się specyficznym tokiem myślenia i logiką. W sumie wielu programistów specyficznie podchodzi nawet do życiowych problemów i rozkmin. Co do samego pytania powiedziałbym że na składową prawdziwego hakera jest ROZLEGŁA WIEDZA+KREATYWNE MYŚLENIE+DOŚWIADCZENIE. Każdy problem (lub zabezpieczenie jakby to przestępca nazwał) jest na pewien sposób unikalny i właśnie to kreatywne myślenie połączone z wiedzą umożliwia rozgryzienie pewnych zagadek. W sumie też jedną z cech jest umiejętność korzystania po prosty z wyszukiwarek internetowych w celu znajdowania informacji bo nikt nie jest alfą i omegą i nie zna całej dokumentacji technicznej na pamięć.
ODPOWIEDZ