Maskowanie, zmiana UserAgenta, proszę o pomoc !
Re: Maskowanie, zmiana UserAgenta, proszę o pomoc !
ZNalazłem dla Ciebie wtyczkę ciekawą która nazywa się Random Agent Spoofer. Według mojego szybkiego przeczytania opisu i obejrzenia zrzutów ekranów zmienia ona losowo user-agenta przeglądarki. Dedykowana jest dla Firefoxa więc w przeglądarce Iceweasel bazującej na nim będzie działać. Co do systemu Whonix to gdzieś masz ikonke zmiany adresu IP (tożsamości). Być może na pulpicie Whonix Gateway.
O na pewno się przyda. Wielkie dzięki.
W sumie to juz wszystko wiem, czas zacząć działać.
Ostatnim moim pytaniem będzie co z tymi cookie.
Wyczyszczenie całej historii z poziomu przeglądarki wystarczy?
Kolega wyżej napisał coś jeszcze o.local stage? Gdzie to znaleźć i usunąć. Bo teraz to praktycznie wszystko zależy od plików cookie tak jak pisał wczesniej kolega.
W sumie to juz wszystko wiem, czas zacząć działać.
Ostatnim moim pytaniem będzie co z tymi cookie.
Wyczyszczenie całej historii z poziomu przeglądarki wystarczy?
Kolega wyżej napisał coś jeszcze o.local stage? Gdzie to znaleźć i usunąć. Bo teraz to praktycznie wszystko zależy od plików cookie tak jak pisał wczesniej kolega.
Mam problem z VirtualBoxem.
Zainstalowałem VirtualBoxa, zimportowałem Whonix-Gateway do programu.
Próbując odpalić system i wyskakuje błąd.
A Whonix-Gateway ze strony w poradniku pobrałem.
Oglądałem nawet filmik czy dobrze to zimportowałem i wszystko idealnie, a jednak wyskakuje błąd.
Dodam że mój system to Windows 7 JG Seven x64.
Zainstalowałem VirtualBoxa, zimportowałem Whonix-Gateway do programu.
Próbując odpalić system i wyskakuje błąd.
Wersja VirtualBoxa 5.0.14 ta najnowszaFailed to open a session for the virtual machine Whonix-Gateway.
The virtual machine 'Whonix-Gateway' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1 (0x1). More details may be available in 'C:\Users\OzzGi\VirtualBox VMs\Whonix-Gateway\Logs\VBoxHardening.log'.
Result Code: E_FAIL (0x80004005)
Component: MachineWrap
Interface: IMachine {f30138d4-e5ea-4b3a-8858-a059de4c93fd}
A Whonix-Gateway ze strony w poradniku pobrałem.
Oglądałem nawet filmik czy dobrze to zimportowałem i wszystko idealnie, a jednak wyskakuje błąd.
Dodam że mój system to Windows 7 JG Seven x64.
Spróbuj pobawić się ustawieniami VirtualBox głównie w zakładce System. Spróbuj włączyć lub wyłączyć Processor -> Enable PAE/NX. Ewentualnie w zakładce Motherboard popróbuj. Jeśli nie będzie działać spróbuj pod VMWare Playerem zamiast VirtualBoxa. Jest też darmowy. Pamiętaj że oprogramowanie ewoluuje i wersje się zmieniają.
Co do ciasteczek wystarczy że za każdym razem uruchomisz tryb prywatny/incognito. W każdej przeglądarce nazywa się to podobnie. Słyszałeś o tym trybie? Jest właśnie dedykowany do niepozostawiania śladów i historii.
Co do ciasteczek wystarczy że za każdym razem uruchomisz tryb prywatny/incognito. W każdej przeglądarce nazywa się to podobnie. Słyszałeś o tym trybie? Jest właśnie dedykowany do niepozostawiania śladów i historii.
Tak wiem co to jest Tryb Incognito. Mimo tego ze bedzie ten tryb, jest 100% pewność że żadne cookie nie zostaną zapisane ?
Jestem w 2 technikum informatyk i ogarniam troszkę , ale w tym temacie akurat jestem zielony.
Co do VirtualBoxa, korzystamy z niego w szkole i wiem jak działa itp, ale nigdy nie spotkałem się z tym błędem.
Próbowałem przeinstalować na starszą wersje, podmieniałem pliki .dll , bawilem sie w tych ustawieniach i nic.
Cały czas błąd, myślę że to wina systemu, bo nie jest to oryginalna wersja systemu windows 7 tylko przeróbka.
Nie mam pojęcia co może być, pobrałbym win7 oryginał, ale mój internet w stresie osiąga 150kb/s downloadu
Czekam na jakąś pomoc, a przez noc i tak będę zasysał win 7 oryginał.
Jestem w 2 technikum informatyk i ogarniam troszkę , ale w tym temacie akurat jestem zielony.
Co do VirtualBoxa, korzystamy z niego w szkole i wiem jak działa itp, ale nigdy nie spotkałem się z tym błędem.
Próbowałem przeinstalować na starszą wersje, podmieniałem pliki .dll , bawilem sie w tych ustawieniach i nic.
Cały czas błąd, myślę że to wina systemu, bo nie jest to oryginalna wersja systemu windows 7 tylko przeróbka.
Nie mam pojęcia co może być, pobrałbym win7 oryginał, ale mój internet w stresie osiąga 150kb/s downloadu
Czekam na jakąś pomoc, a przez noc i tak będę zasysał win 7 oryginał.
@Ozzgi
Local storage to poprostu kolejny folder do przechowywania danych ze stron u Ciebie na dysku. Zarowno ten folder jak i pliki cookie mozesz wyczyscic z poziomu przegladarki (np. W chrome kliknij f12 i zakladka resources).
Tryb incognito usuwa wszystkie cookies zaraz po jego zamknieciu, wiec owszem beda zapisywane ale tylko na dlugosc sesji.
Co do problemu z VMboxem wklej mi zawartosc VBoxHardening.log
Local storage to poprostu kolejny folder do przechowywania danych ze stron u Ciebie na dysku. Zarowno ten folder jak i pliki cookie mozesz wyczyscic z poziomu przegladarki (np. W chrome kliknij f12 i zakladka resources).
Tryb incognito usuwa wszystkie cookies zaraz po jego zamknieciu, wiec owszem beda zapisywane ale tylko na dlugosc sesji.
Co do problemu z VMboxem wklej mi zawartosc VBoxHardening.log
Okej, czyli najlepszy sposób TOR + Incognito.
Dobra a co z Tym IP, tak jak pisał @F3nix na pulpicie powinno być coś w stylu zmiany IP ? Nie chodzi przypadkiem o 'Reload TOR' ?
Zmieniłem wersje virtualboxa na starszą dokladnie 4.3.36.
Logi w linku niżej bo troche ich jest.
http://wklej.to/jQTfV
Dobra a co z Tym IP, tak jak pisał @F3nix na pulpicie powinno być coś w stylu zmiany IP ? Nie chodzi przypadkiem o 'Reload TOR' ?
Zmieniłem wersje virtualboxa na starszą dokladnie 4.3.36.
Logi w linku niżej bo troche ich jest.
http://wklej.to/jQTfV
Tak, chodzi o reload Tor.
Hmm no sporo tych logow na 1 rzut oka nie widac nic podejrzanego.
Sproboj tak:
Zwieksz ilosc miejsca virtualnego dysku (vbdrive) zeby kazda wirtualka miala minimum 15gb.
Instalowales whonixa z iso czy wgrales obraz(ova)? Sproboj jedno i drugie. Jak to nie pomoze to moze sproboj to co Wyslal f3nix.
Hmm no sporo tych logow na 1 rzut oka nie widac nic podejrzanego.
Sproboj tak:
Zwieksz ilosc miejsca virtualnego dysku (vbdrive) zeby kazda wirtualka miala minimum 15gb.
Instalowales whonixa z iso czy wgrales obraz(ova)? Sproboj jedno i drugie. Jak to nie pomoze to moze sproboj to co Wyslal f3nix.
Mógłbyś zarzucić link do .iso ?
Szukałem na stronie whonixa to wszystkie downloady mi pobiera w .ova :/
Nie wiem nie mogę znaleźć.
Przez noc sobie pobiorę i jutro sprawdzę z iso.
Możliwe że pomoże.
Bawiłem się z tym miejscem na dysku nic nie pomaga ten sam błąd, myślę że jak sam zrobie instal na moim systemie, powinno pomóc.
Tylko własnie potrzebuje pliku iso.
Szukałem na stronie whonixa to wszystkie downloady mi pobiera w .ova :/
Nie wiem nie mogę znaleźć.
Przez noc sobie pobiorę i jutro sprawdzę z iso.
Możliwe że pomoże.
Bawiłem się z tym miejscem na dysku nic nie pomaga ten sam błąd, myślę że jak sam zrobie instal na moim systemie, powinno pomóc.
Tylko własnie potrzebuje pliku iso.